Jump to content
Sign in to follow this  
jrnicho

Recent Lag

Recommended Posts

I am not sure if others are having this problem or not. I find that since Thursday the lag has made playing almost impossible. I normally have about 100-200 ms. Since Thursday it has been anywhere from 700-1500 constantly. I haven't seen any updates on the site or twitter. My girlfriend has been having the same problem. We restarted our machines and our router to try and fix it. I was curious if anyone else has been having the same issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to hear you are having issues. Its been fine here for me and my friends.  If you and your GF are in the same residence, you may want to see if you are having internet issues in general either by calling your provider or testing it at a site such as speedtest.net . Much luck to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can try running a traceroute to logon.elysium-project.org [164.132.233.125] . It wont fix the issue, but it should give you a better idea of where the problem might be along the path.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea it seems to be a provider issue. There is a hop timing out for some reason. It is weird that it started out of nowhere. Thanks for the advice/help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It also seems that mostly ATT users are affected. It started after the ddos attacks last week so maybe it is something ATT is doing. It could be throttling in response or something else. I was on the subreddit and found tons of posts about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm using tunnelbear VPN, latency is "high" for me (200-300ms, my normal is 100-140) but stable and super playable. it's ten bucks a month, which is a lot to play a free game but compared to a starbucks coffee or snacks for a few days...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not that is free as of yet to everyone. I get a free vpn from school, but haven't tried it yet. I will have to check the elysium sub reddit and see. I think there might have been on mentioned there. I will update once I have that information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope this helps. I have honestly stopped playing for the time being until they get whatever is wrong fixed if they even do. I am just killing time until crestfall releases and I can start the pte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issues aswell. used to have green bar till last week. now I get in a grp and it jumps to yellow/red and am super lagged out. I use at&t and am in the dallas area.

Edited by Lightningstrikes
goof

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×